muur schilderen

Multiplex is een veelzijdige plaat die voor veel verschillende klussen gebruikt kan worden. Het is sterk, duurzaam en toch relatief licht. Maar wat is Multiplex eigenlijk? En wat zijn de eigenschappen van dit materiaal? In deze blogpost gaan we dieper in op Multiplex. Lees daarom snel verder!

Wat is multiplex?

Multiplex is een plaatmateriaal dat bestaat uit meerdere dunne houtlagen die kruislings op elkaar verlijmd zijn. De houtlagen zijn meestal 1,5 tot 3 millimeter dik. De dikte van de plaat wordt bepaald door het aantal houtlagen. Een multiplex plaat van 18 millimeter bestaat daarom uit 12 houtlagen.

Wat zijn de eigenschappen van Multiplex?

Multiplex heeft een aantal unieke eigenschappen die het tot een veelzijdig materiaal maken. Zo is het:

  • Sterk: Multiplex is zeer sterk en heeft een hoge trekkracht. Dit komt doordat de houtvezels in verschillende richtingen op elkaar zijn gelijmd.
  • Duurzaam: Multiplex is een duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen weersinvloeden. Het is daarom geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.
  • Lichtgewicht: Multiplex is relatief licht, waardoor het gemakkelijk te verwerken is.
  • Watervast: Multiplex is verkrijgbaar in watervaste uitvoering. Deze uitvoering is speciaal behandeld om het bestand te maken tegen vocht en schimmel.

Wat zijn de toepassingen van Multiplex?

Multiplex kan voor veel verschillende klussen gebruikt worden. Enkele voorbeelden zijn:

  • Bouw: Multiplex wordt veel gebruikt in de bouw, bijvoorbeeld voor het maken van wanden, plafonds en vloeren.
  • Meubels: Multiplex is een populaire keuze voor het maken van meubels, zoals tafels, stoelen en kasten.
  • Buitentoepassingen: Multiplex is geschikt voor buitentoepassingen, zoals het maken van tuinmeubelen, schuttingen en overkappingen.
  • Verpakkingen: Multiplex wordt ook gebruikt voor het maken van verpakkingen, zoals kratten, dozen en pallets.

Multiplex is een sterk en duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen schokken en vocht. Dit maakt het een ideale keuze voor verpakkingen die moeten worden vervoerd of opgeslagen.

Multiplex bestellen bij Sleiderink

Bij Sleiderink kan je eenvoudig Multiplex bestellen en profiteren van hoogwaardige kwaliteit voor diverse bouwprojecten. Met een ruime keuze aan afmetingen en houtsoorten biedt Sleiderink een uitgebreid assortiment aan Multiplex. De gebruiksvriendelijke online bestelprocedure en snelle levering maken het voor jou gemakkelijk om met vertrouwen te investeren in duurzaam Multiplex van Sleiderink.

Reacties zijn uitgeschakeld.