Hoe lijm purschuim en XPS-isolatie installeren

Lijm purschuim is een type isolatiemateriaal dat veel wordt gebruikt in woningen met als doel te isoleren. Lijm purschuim heeft uitstekende thermische prestaties en geluidsabsorberende eigenschappen. XPS isolatie is een isolatiesoort die voornamelijk is samengesteld uit geëxpandeerd polystyreen (EPS). 

XPS en lijm purschuim

De belangrijkste toepassing van XPS-isolatie is het verbeteren van het isolerende effect van gebouwen. Om lijm purschuim te installeren, breng je een dunne laag lijm aan op het oppervlak. Laat het schuim vervolgens volledig drogen voordat je extra lagen aanbrengt. Je kunt ook eerst eventuele bestaande isolatie verwijderen, indien aanwezig. Breng vervolgens een laag lijm aan op het oppervlak waar je de lijm purschuim wilt plaatsen. Laat de lijm volledig drogen. Nadat de lijm purschuim is aangebracht, laat je het een nacht uitharden. 

Om XPS-isolatie te installeren, moet je eerst alle bestaande isolatie verwijderen uit het gebied waar je de isolatie wilt installeren. Breng vervolgens een dikke laag lijm aan op de achterkant van de XPS-isolatie. Als alternatief, om XPS te installeren, verwijder je eerst eventueel bestaand isolatiemateriaal. Knip,zaag of snij vervolgens een stuk XPS uit dat past in de opening die je wilt afdekken. Leg de XPS vervolgens neer en druk hem stevig op zijn plaats. Gebruik ten slotte de benodigde montagematerialen om de XPS vast te zetten. 

Om zowel de lijm purschuim als XPS te installeren, volg je eenvoudig de onderstaande stappen voor een doe-het-zelf-project 

1. Aanbrengen van lijm purschuim

De lijm purschuim wordt over het gehele oppervlak aangebracht, inclusief de randen. Je moet ervoor zorgen dat de naden tussen de panelen zijn afgedicht voordat je deze installeert. 

2. Snijd de XPS-isolatie

Het snijden van XPS-isolatie gebeurt met een zaag. Zorg ervoor dat je de isolatie voldoende van de rand van het paneel afsnijdt. 

3. Breng lijm aan 

Breng lijm aan op de achterkant van het paneel. Gebruik een roller om de lijm gelijkmatig over het hele oppervlak aan te brengen. 

4. Bevestig de panelen 

Bevestig de panelen aan de oppervlakken met behulp van de benodigde montagemiddelen. 

5. Naden afdichten 

Dicht eventuele openingen tussen de panelen af ​​met kit of PUR. 

Het isoleren met lijm purschuim en XPS-isolatie maar ook kantplank geisoleerd, zijn een geweldige manier om de energie-efficiëntie van het huis te verbeteren en tegelijkertijd geld te besparen op de verwarmingskosten. Het is een geweldige manier om de muren, vloeren en plafonds te isoleren zonder de bestaande constructie te hoeven beschadigen. Het installeren van lijm purschuim en XPS-isolatie is een geweldige manier om de zolderruimte te isoleren en warm te houden tijdens de wintermaanden.

Reacties zijn uitgeschakeld.