verlichting

Wanneer je een nieuw huis gaat bouwen moet je met heel veel zaken rekening houden. Je huis staat er nog niet. Toch moet je al nadenken waar je je stroom- en lichtpunten wilt hebben. Het is belangrijk hier vooraf goed bij stil te staan. Stroom- en lichtpunten bepalen namelijk het gebruiksgemak in huis. In deze blog gaan we verder in op Ledverlichting in huis.

De juiste lichtpunten in huis

Verlichting in huis dient meerdere functies. Juiste verlichting is belangrijk om het huis te verlichten wanneer het donker wordt. Deze verlichting wil je op de juiste plekken hebben. Het is dus belangrijk dat je vooraf nadenkt hoe je je huis in wil gaan richten. Twijfel je hier nog over? Zorg dan dat je meerdere lichtpunten aanlegt, zodat je dit achteraf nog kan wijzigen. Daarnaast is het per ruimte verschillend waar je je lichtpunt plaatst. Zo wil je boven de eettafel je lamp graag boven je, zodat je tijdens het eten of werken de tafel goed verlicht is. Op je slaapkamer kies je er wellicht voor om de lamp niet in het midden van de kamer te hangen maar aan de zijkanten boven je nachtkastje. Ook in de keuken is goede verlichting belangrijk, zodat je s ’avonds ziet wat je aan het koken bent.

Welke verlichting is geschikt voor in huis

Wanneer je de plaats van de verlichting gekozen hebt, is het belangrijk de juiste verlichting te kiezen. Hier zijn heel veel verschillende opties voor. LED verlichting is de meest duurzame optie. De lampen zijn er in verschillende kleuren en sterktes (lumen). De standaardkleur is beschikbaar in heel wit licht tot aan warm geel licht. Een LED lamp schijnt vooral recht naar de oppervlakte, hierdoor gaat er weinig licht verloren. De keuze van de kleur en de lumen is ook nu weer afhankelijk van de oppervlakte wat je wil belichten. Wil je op de plek bijvoorbeeld werken, raden we je wit licht aan. Betreft het de verlichting op je slaapkamer, is wat warmer licht wenselijk. Ook het aantal lichtbronnen is bepalend voor de sterkte van de verlichting die je kiest. Heb je bijvoorbeeld meer spotjes naast elkaar, kies dan voor een lagere lumen dan wanneer je maar één lichtpunt hebt.

Het is belangrijk om voor Professionele LED verlichting te kiezen. Dan weet je zeker dat je een goede kwaliteit koopt en krijg je het juiste advies. Goede kwaliteit LED heeft een waarde van L80B10. Dat betekent dat er minimaal 80% van de lichtopbrengst gehandhaafd blijft ook gedurende een langere periode.

Klik hier voor meer informatie: www.yourlight.com

Reacties zijn uitgeschakeld.